© BBH via Unsplash
Categorie:Praktische informatie

Tax Free shoppen in Nederland

Als je buiten de Europese Unie woont en in Nederland een aankoop doet, heb je in veel gevallen recht op de teruggave van de btw. Voorwaarde is dat de aankoop voor persoonlijk gebruik is en je deze ongebruikt in jouw handbagage binnen drie maanden na de maand van aankoop exporteert naar jouw thuisland. Het minimum bedrag dat op de factuur moet staan is in Nederland € 50.

  • Vraag je btw terug
  • Shop till you drop
  • Bespaar op jouw aankopen

Hoe werkt het?

Vraag bij jouw aankoop naar een Tax Free formulier. Vul dit formulier compleet in. Een niet compleet ingevuld formulier betekent dat je géén refund krijgt. Verzamel al jouw bewijzen van aankoop en ingevulde formulieren.

Als je Nederland verlaat, zorg dan dat je bij de Douane een stempel haalt, als bewijs dat je jouw aankoop hebt geëxporteerd. Zonder stempel is een refund niet mogelijk.

Let op! Een refundformulier moet binnen 3 maanden na afloop van de maand van aankoop door de Douane gestempeld zijn. Een aankoop die je bijvoorbeeld op 26 mei hebt gedaan moet je uiterlijk op 31 augustus in uw persoonlijke bagage exporteren.

Een formulier van een aankoop in Nederland dat eenmaal door de Douane is gevalideerd, is voor onbepaalde tijd geldig.

Regel jouw belastingteruggave eenvoudig bij jouw vertrek op het vliegveld. Dit kan bij een van de tax-refund organisaties. Er is ook een tax free lounge in het exclusieve warenhuis de Bijenkorf op de Dam in Amsterdam. Hier kunnen bezoekers van buiten de EU de btw kunnen terugvragen over hun aankopen in de Bijenkorf.

Outletshoppen en tax free

Nederland kent een aantal outletcentra waar men tot wel 70% korting krijgt op designerkleding en luxe producten. Woon je buiten de EU? Dan wordt outletshoppen helemaal een feestje omdat je bovenop de kortingen die je krijgt, óók nog eens de btw terug kunt vragen. Je vindt de outletcenters op diverse plaatsen in het land; Bataviastad in Lelystad, Designer Outlet in Roermond en Rosada Outlet in Roosendaal.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Shoppen in Nederland

Ontdek de leukste winkels in de grote steden van Nederland.

Lees meer