© Freestocks.org - Unsplash
Categorie:Praktische informatie

Telefoon, post en internet

Wanneer u in Nederland bent, kunt u met uw eigen mobiele telefoon gebruik maken van het Nederlandse netwerk. De kosten voor mobiele telefonie hangen af van uw eigen provider. U kunt ook een prepaid telefoonkaart kopen. Deze zijn tegen verschillende prijzen verkrijgbaar bij supermarkten, postkantoren, tankstations, kiosken en telefoonwinkels.

Bellen van en naar Nederland

Als u vanuit het buitenland naar een nummer in Nederland wilt bellen, toets dan eerst +31 in, gevolgd door de regiocode (zonder de eerste 0) en het plaatselijke nummer.

Belangrijke regiocodes zijn:

  • Amsterdam (0)20
  • Rotterdam (0)10
  • Utrecht (0)30
  • Den Haag (0)70
  • Maastricht (0)43  

Als u vanuit Nederland naar een ander land wilt bellen, toets dan eerst de landcode in.  

Alarmnummers 

Alarmdiensten (politie, brandweer en ambulance): 112

Politie (geen noodgeval): 0900 - 8844 

Internet 

Er zijn in Nederland veel plaatsen waar u gebruik kunt maken van een computer met internetverbinding, zoals internetcafé's, bibliotheken en bijna ieder hotel. Tegenwoordig bieden veel restaurants, lunchrooms, coffeeshops en cafés ook gratis WiFi. Reizigers vanuit de Europese Unie kunnen gebruik maken van hun eigen databundel zonder roamingkosten.

Postkantoren 

De meeste banken en postkantoren zijn van maandag tot vrijdag tussen 09.00u en 17.00u geopend. Alleen grote banken en postkantoren zijn op zaterdag geopend. Bij het postkantoor kunt u onder andere brieven en pakketten versturen, postzegels, kantoorartikelen, telefoonkaarten en kaarten voor het openbaar vervoer kopen, en geld opnemen uit een pinautomaat.  

Internationale post mag in iedere postbus gedeponeerd worden, mits deze minder dan twee kilogram weegt. Als het pakket meer weegt dient u het via een postkantoor te versturen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer