Categorie:Praktische informatie

Uw creditcard gebruiken in Nederland

Voor buitenlanders die op bezoek gaan in Nederland is het soms even wennen hoe wij betalen met onze creditcards. Waar Amerikanen, maar ook andere nationaliteiten, vooral gebruik maken van de magnetische 'swipe-strip' en alleen een handtekening op een bonnetje zetten, maken Nederlanders met hun creditcard vaak gebruik van een PIN-code.

  • Zorg er voor dat u een creditcard met persoonlijke pincode heeft.
  • Let op, in kleinere winkels in Nederland is het niet altijd mogelijk met creditcard te betalen.
  • Raadpleeg voor uw vakantie uw bank.

Wilt u pinnen?

Betalen met PIN houdt in dat u eerst een persoonlijke code in moet toetsen om met de creditcard te kunnen betalen. Veel Amerikaanse en wellicht ook andere buitenlandse banken geven creditcardsuit zonder PIN mogelijkheid en dat kan toeristen in veel winkels, restaurants of hotels voor lastige situaties stellen.

Check bij uw bank

Bent u van plan Nederland te bezoeken, dan is het verstandig eerst even uw bank te raadplegen en te vragen of uw creditcard(s)een PIN-mogelijkheid bieden. Veel buitenlandse (Amerikaanse) banken bieden deze mogelijkheid alleen op aanvraag. Biedt uw bank die mogelijkheid helemaal niet, zorg dan dat u via een andere bank de nodige maatregelen treft.

Betalen met creditcard: niet overal

Nederlanders gebruiken vooral hun debetcard om mee te betalen. Het is daardoor niet in iedere winkel of elk restaurant mogelijk om met uw creditcard te betalen. Zeker in kleinere steden kunt u hier tegenaan lopen. Zorg er daarom altijd voor dat u ook cash bij de hand heeft en vraag het personeel of het mogelijk is met creditcard te betalen. Zo voorkomt u vervelende situaties.

Vond je dit interessant? Ontdek meer