Bring yourself, we’ll do the same

In Nederland kan je zijn wie je wilt zijn en kan je worden wie je wilt worden. Dus als je Nederland wilt ervaren zoals het écht is? Wees hier dan simpelweg jezelf en je wordt automatisch één van ons. Ontmoet hier alvast een paar gezichten die je zomaar kunt tegenkomen. Unieke mensen met een eigen verhaal. Een eigen passie. Een eigen identiteit. En ervaar dat je overal in Nederland met open armen wordt ontvangen.

Bring yourself, we’ll do the same.

Dutch Design

Wist je dat Dutch Design veel verder gaat dan een vreemde lamp of grappige stoel? Maak kennis met een aantal Nederlandse ontwerpers die het nieuwe Dutch Design vormgeven met hun constante drive om te experimenteren en innoveren. Probleemoplossend denken zit diep in de Nederlandse cultuur. En deze designers zijn daar het levende bewijs van.

Portrait Ashardeen Sultan
Categorie: Bring yourself

Ashardeen Sultan

Ashardeen Sultan weet hoe het is om arm en vergeten te zijn. Dus maakte hij 'Spelementen'. Therapeutisch speelgoed voor kinderen in azc's.

Portraitphoto Jalila Essaidi working in the lab
Categorie: Bring yourself

Jalila Essaïdi

Kogelvrije huid en kleding van mest. Lees hier hoe Jalila Essaïdi innovatieve oplossingen vindt voor grote problemen.

Portraitphoto Job Smeets makes at bronze statue makes rabbit ears
Categorie: Bring yourself

Studio Job

Uniek, meeslepend, meestal van brons en vaak bizar. Zo wordt kunstenaar Job Smeets van Studio Job wereldberoemd door de grenzen van Dutch design op te rekken.

Portraitphoto Elten Kiene in green suite with yellow hat
Categorie: Bring yourself

Elten Kiene

Elten Kiene is ‘spoken word’ kunstenaar in Rotterdam. Een dromer met intenties. Dankbaar en zelfbewust vertelt hij over zijn reis tot nu toe.

Portraitphoto Bob Hendrikx of Studio Hendrikx
Categorie: Bring yourself

Bob Hendrikx

Ontdek de levende doodskisten, gemaakt van schimmel. Voor uitvinder Bob Hendrikx een stap naar een maatschappij waarin mensen meer teruggeven aan de natuur.

Urban Reef portrait of Pierre Oskam and Max Latour
Categorie: Bring yourself

Urban Reef

Urban Reefs zijn sculpturen in steden, waarop de natuur zijn gang kan gaan. Ontwerpers Max en Pierre willen zo de balans tussen mens en natuur herstellen.

Kastelen en buitenplaatsen

De Nederlandse kastelen en buitenplaatsen zijn meer dan prachtige relikwieën uit het verleden. Deze majestueuze iconen vervullen namelijk ook vandaag nog een belangrijke rol binnen onze cultuur. Ontmoet de mensen die met de Nederlandse kastelen leven en deze relevant houden door er op tal van manieren een moderne twist aan te geven.

Jeroen Simonis walks in front of Huis Doorn
Categorie: Bring yourself

Een stukje wereldgeschiedenis in Doorn

Hoe leefde de laatste Duitse keizer de laatste twintig jaar van zijn leven? Jeroen zet de deur voor je open van ‘het Huis’, waar de klok sinds 1941 is stilgezet.

aul Hoogstraten paints red white door
Categorie: Bring yourself

Schilder op monumentale kastelen

Kasteel de Haar is het grootste en mooiste kasteel van Nederland. Als kind van de onderhoudsschilder groeide Paul Hoogstraten ermee op. Nu staat hij zelf op de steigers.

Sietse van Berkel with bicycle in courtyard
Categorie: Bring yourself

De twee kastelen van de Hollandse Waterlinies

BMX-atleet Sietse van Berkel speelt graag met tegenstellingen, op de fiets vindt hij inspiratie bij de kastelen van de Hollandse Waterlinies.

Ontmoet de Hanzenaren

Ontmoet de Hanzenaren en ervaar de gastvrijheid die je direct het gevoel zal geven een van ons te zijn. Zie hoe de handelsgeest ervoor zorgt dat zowel de mensen als de steden nauw met elkaar verbonden zijn, en dompel je samen met hen onder in al het moois dat onze Hanzesteden te bieden hebben.

Egbert Scheffer posing for graffiti work
Categorie: Bring yourself

Street art in Hanzestad Deventer

Hanzestad Deventer is bekend om zijn historisch centrum. Dankzij Egbert Scheffer spotten bezoekers nu ook moderne street art door de hele stad.

Judith Elders against building with red door
Categorie: Bring yourself

Oud en nieuw komen samen in Zwolle

Ontdek in Hanzestad Zwolle hoe de rijke historie samengaat met het moderne leven. Judith Elders weet precies waar je moet zijn.

Roy Kappert with tray
Categorie: Bring yourself

Proef de Hanze in Doesburgse Waag

Proef de sfeer van de Hanzesteden. Roy Kappert is eigenaar van de Waag in Doesburg, de oudste horecagelegenheid van Nederland en kent de smaak van de regio.

Cycling Lifestyle

Fietsen. Het zit diep in het Nederlandse DNA verankerd. Maar waarom eigenlijk? Wat maakt fietsen zo onlosmakelijk aan ons verbonden? Spring achterop en reis mee langs de bijzondere mensen die onze fietscultuur ademen. Deze Nederlanders leven op de fiets. Leren anderen over hun fietspassie. En vormen als ware pioniers de toekomst van fietsen.

Greener Cities

Ga mee op bezoek bij de Nederlanders die de groene steden van morgen vormen. Van klimaatneutraal kokerellen tot duurzame kunst, en van stadslandbouw tot groene hotels. Deze Nederlanders wijzen de weg naar een duurzame toekomst vol groene steden.

Laat je inspireren

Categorie: Verhaal

Cycling Lifestyle – Hoe Nederland leeft op de fiets

Fietsen. In Nederland doet iedereen het. Overal. Altijd. Duik in onze bijzondere fietsverhalen, ontmoet fietspioniers en stap op de fiets om Nederland als een local te ontdekken.

Categorie: Verhaal

Greener Cities – De groene steden van morgen

Ga mee op reis naar de steden van morgen en ontdek hoe Nederland continu innoveert en haar steden steeds groener, duurzamer en gelukkiger maakt.