© Stijn Hanegraaf via Unsplash

Bezoek de steden

Folklore en kaasmarkten, musea voor kinderen, modern design of terrassen en parken…Steden met een breed cultureel aanbod, historische grachten en hofjes, de leukste winkels en een uniek karakter. In een klein land als Nederland vind je het allemaal en niet ver van elkaar vandaan! Laat je verrassen door de vele gezichten van onze steden en stadjes.

Gouda city centre
Categorie: Bestemming

Gouda

Van de leukste dingen om te doen, de beste plekken om te eten tot mooiste plekken om te slapen. Dit mag je niet missen in Gouda.

Hou je van reizen en wil je buiten de gebaande paden komen? Ontdek onze selectie van verborgen parels in Nederland die je zeker zullen verrassen.

Romantisch weekendje weg?

Categorie: Ontdekken

Scheveningen

Vakantie in Scheveningen – de mooiste stranden voor zonliefhebbers, surfers, families - ontdek Scheveningen direct naast Den Haag.

Categorie: Ontdekken

Groningen stad

Bezoek Groningen, de bruisende studentenstad in het noorden van Nederland. Ontdek de leukste restaurants en terrassen, wandelroutes, musea en de Martinitoren.

Delft Beestenmarkt
Categorie: Bestemming

Delft

Lees hier alles over Delft. De stad werd wereldberoemd als geboorteplaats van Vermeer. Ontdek de oude grachten, gebouwen en Delfts Blauw aardewerk.

Op stap met kinderen

Port of Enkhuizen ladies view the boats
Categorie: Lezen

Enkhuizen

Een stadje boordevol historische gebouwen en monumenten.

Categorie: Lezen

Apeldoorn

Ontdek Apeldoorn en de schitterende natuur in de omgeving.

Categorie: Lezen

Amersfoort

Amersfoort heeft een compacte binnenstad die zich uitstekend leent voor een dagje uit.

Alle steden van Nederland

In een klein land als Nederland vindt u een wel heel divers aanbod aan steden. Waar u ook van houdt: historische gebouwen of juist moderne architectuur, een plek aan het strand of bourgondisch genieten, in Nederland vindt u altijd een stad die bij u past.

Plaatsen aan het strand

Langs de gehele kustlijn van Nederland vindt u prachtige plaatsen. Lig overdag heerlijk op het strand of loop over de boulevard en geniet ’s avonds van de restaurants en kroegen. Spreekt dit u aan? Kijk dan eens bij Cadzand, Bloemendaal of Bergen aan Zee of bekijk het gehele overzicht van de beste badplaatsen in Nederland.

Duik de geschiedenis in

Nederland heeft een rijk verleden. Dankzij de levendige handel in de middeleeuwen konden steden als Kampen, Zwolle en Hasselt gebouwd worden. Deze steden maken onderdeel uit van de Hanzesteden: een samenwerkingsverbond tussen diverse Nederlandse en andere Europese steden.

Wilt u echt de allereerste bewoners van Nederland leren kennen? Ga dan naar Emmen. Hier in de buurt vindt u de hunebedden uit de prehistorie. Het is nog altijd een mysterie hoe deze kolossale stenen in Nederland terecht zijn gekomen.

Ontdek oude ambachten

Denkt u aan Nederland dan denkt u aan kaas en aan de kaasmarkten waar op traditionele manier deze Hollandse lekkernij wordt verhandeld. Wilt u een kaasmarkt bezoeken, ga dan naar steden als Gouda, Edam of Alkmaar.

Maar Nederland kent meer oude ambachten. Langs het IJsselmeer, vroeger de Zuiderzee, leefden veel mensen van de visvangst. U bezoekt hier nog altijd de authentieke vissersdorpjes. Volendam is misschien wel de meest bekende, maar ook Monnickendam, Urk en Marken zijn een bezoek waard.

Proef de sfeer in de studentensteden

In studentensteden is altijd leven. Kroegen zijn alle dagen open en er is altijd wel ergens een feestje te vinden. De Nederlandse studentensteden kenmerken zich door veel monumentale gebouwen, musea en een ruim aanbod aan cafés en restaurants. Bezoek Leiden, Groningen, Delft of Maastricht waar u, ook als u niet studeert, kunt genieten van alles wat de steden te bieden hebben.

Deze 10 wijken zitten vol lokale stijl, winkeltjes, restaurants en cultuur.

Lees meer

Niet aan zee? Geniet van een zomerse dag midden in de stad, gewoon op het stadsstrand.

Lees meer

Veelgestelde vragen