Port of Groningen
© Marketing Groningen

Verborgen parels Nederland

We hebben veertien steden geselecteerd die reizigers vaak over het hoofd zien, elk een echt verborgen juweeltje met een unieke ambiance en charme. Of je nu ondergedompeld wil worden in de geschiedenis, liever langs pittoreske grachten slentert of op zoek bent naar een bruisende moderne stad met een rauw randje, deze veertien bestemmingen zouden op je bucketlist moeten staan.
 1. Alkmaar

  Alkmaar staat bekend om zijn kaasmarkt, de oudste kaasmarkt van Nederland. Maar Alkmaar heeft meer te bieden dan kaas. Het oude stadscentrum met zijn mooie binnenhofjes, grachten en vele terrassen zal je zeker verrassen.

  Lees meer
  Canal in Alkmaar
 2. Amersfoort

  Amersfoort is een van de meest verrassende plekken van Nederland. De sfeervolle binnenstad biedt een gezellige winkelervaring, met voor ieder wat wils.

  Lees meer
 3. Arnhem

  Arnhem is vooral bekend als de plaats waar een van de beroemdste veldslagen in de Tweede Wereldoorlog heeft plaatsgevonden. De stad staat ook bekend als een echte mode- en designstad met uitgebreide winkelmogelijkheden. Arnhem is daarnaast een groene stad, met veel mooie parken.

  Lees meer
 4. Breda

  Breda is een paradijs voor shoppers en foodies. Het heeft een van de beste stadscentra van Nederland, met veel cafés, trendy restaurants en uitstekende winkels. In Breda kun je de Bourgondische manier van leven ervaren in een prachtige historische omgeving.

  Lees meer
 5. Delft

  Delft is niet alleen een charmante grachtenstad met historische monumenten en middeleeuwse architectuur. Het is ook de stad van het wereldberoemde Delfts Blauwe keramiek en de geboorteplaats van de 'Meester van het Licht' Johannes Vermeer.

  Lees meer
 6. Den Bosch

  Den Bosch is een van de oudste middeleeuwse steden van Nederland. Het is een stad met een veelzijdige binnenstad, met geweldige restaurants en levendige cafés, leuke winkelstraten en veel bijzondere monumenten.

  Lees meer
 7. Eindhoven

  Eindhoven staat bekend om haar innovatieve karakter, bruisend van creativiteit en innovatie in design en technologie. Bezoek de binnenstad van Eindhoven voor een geweldige winkel- en eetervaring of wandel door het technologische verleden en de toekomst van Eindhoven op het voormalige Philips-terrein, Strijp-S.

  Lees meer
 8. Gouda

  Gouda is wereldberoemd om zijn kaas en stroopwafels. Maak een tocht langs de prachtige grachten, dwaal door de smalle pittoreske straatjes of aanschouw de bedrijvigheid op de Goudse kaasmarkt.

  Lees meer
 9. Groningen

  Groningen staat bekend om zijn grote studentenpopulatie, waardoor het een bruisende stad is. Je kunt de energie van de stad voelen als je door de eeuwenoude straten loopt. Met haar grote winkelstraten en grote voetgangerszone biedt Groningen een aantrekkelijk alternatief voor Amsterdam.

  Lees meer
 10. Leeuwarden

  Leeuwarden staat bekend om zijn historische binnenstad met meer dan 600 monumenten. Een cultureel centrum met een ontspannen charme. Leeuwarden heeft bijzondere restaurants en gezellige cafés. En een mooie mix van winkelgebieden en een bruisend uitgaansleven.

  Lees meer
 11. Haarlem

  Ontdek Haarlem met zijn aantrekkelijke binnenstad, talloze musea, winkels, restaurants en het strand dat vlakbij ligt. Haarlem is veelzijdig, variërend van verborgen binnenplaatsen tot trendy conceptwinkels. En je stap van middeleeuwse kerken zo over in uitstekende restaurants.

  Lees meer
 12. Leiden

  Ontdek Leiden. Stap in de voetsporen van Rembrandt en ontdek de rijke geschiedenis van Leiden. Wandel langs de prachtige grachten en de smalle straatjes van de oude binnenstad. Of bezoek een van de vele musea.

  Lees meer
 13. Nijmegen

  De oudste stad van Nederland, maar nog altijd jong van karakter. In Nijmegen kun je heerlijk winkelen, er zijn veel authentieke winkels. Liever genieten van de natuur? Dan kun je in de omgeving van Nijmegen het prachtige natuurgebied De Ooijpolder en Duffelt verkennen.

  Lees meer
 14. Zwolle

  Zwolle is een dynamische Hanzestad met een indrukwekkende geschiedenis. Hier komen heden en verleden perfect samen. Zwolle staat bekend om zijn historische binnenstad. Daarnaast is Zwolle, met zijn vele mooie parken, een eigentijdse en groene stad.

  Lees meer

Je hoeft niet ver weg om de mooiste natuur te beleven, heerlijk te eten en nieuwe plekken te ontdekken. Hier moet je zijn! Geniet samen en deel je ervaringen.